Play the Future

PULS12-schemaTijdens de Dutch Technology Week 2013 kon je de volgende events van MAD beleven:
1. Science Hack Day Eindhoven. Van 31 mei t/m 1 juni bij Fontys Rachelsmolen Eindhoven. Lees alles op de website sciencehackdayeindhoven.nl
2. Expositie Stadslab: Installaties, prototypen en verbeelding van de stad als levend organisme.
In de Bibliotheek Witte Dame van 31 mei t/m 7 juni. Installaties, video’s en applicaties die deel zijn van een onderzoek naar de stad van de toekomst. In het Stadslab zie je interactieve experimenten en datavisualisaties die een nieuw licht werpen op onze omgeving. Een aantal installaties worden op 4 juni in het Evoluon getoond tijdens TED-X Brainport. lees meer
3. Forum discussie Stadslab – 6 juni Bibliotheek Witte Dame 19:30 – 22:00 uur.
Door transparantie en dynamische informatie met de mogelijkheden van de stad kunnen spelen, is dat wat we willen? En wat kunnen we dan bereiken? Het forum onderzoekt, debatteert en stelt vragen. lees meer
4. Bibliotech – 31 mei t/m 7 juni. Mini expositie in 7 Bibliotheken in de Brainport regio. Robotica, 3D printing en open source elektronica. lees meer

Play the Future

Play the Future is een publiek project waarin met een geïntegreerd kunst en technologie – ontwerpproces oplossingen ontwikkeld worden voor maatschappelijke innovatie.

Centraal in Play the Future staat het op creatieve wijze onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe en verrassende visies (frames) door wetenschappers en kunstenaars met betrekking tot drie grote maatschappelijke thema’s: Energie, Mobiliteit, Gezondheid.

De events tijdens het project bestaan uit hackathons, exposities en forumdiscussies, die worden uitgevoerd in de context van de Dutch Technology Week en Dutch Design Week. Het project wordt georganiseerd door MAD emergent art center, in samenwerking met partners, curators, kunstenaars en wetenschappers.
Met Play the Future worden de grenzen tussen de wetenschap en de creatieve en artistieke wereld overschreden. Een event waar ontwerp, kunst en technologie elkaar ontmoeten en nieuwe “vensters” op de de toekomst geopend worden. De wereld staat voor de grote uitdaging een antwoord te vinden op de huidige mondiale politieke, economische en ecologische crisis, en dit project tracht bij te dragen aan oplossingen hiervoor.
Hiermee wordt de voor een duurzame toekomst essentiële verbinding tussen culturele ontwikkeling en technologische vooruitgang geadresseerd. Tevens is het event een concretisering van de creatieve en innovatieve potentie van Open Data in relatie tot urbanisatie en sociale innovatie.
Onze huidige samenleving wordt voor fundamentele vraagstukken geplaatst. Nieuwe existentiële, culturele en technologische concepten zijn nodig om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Er wordt een zware wissel getrokken op het creatief vermogen van de samenleving, waarbij een prominente rol wordt toegekend aan met name kunstenaars, architecten, designers, wetenschappers, ingenieurs, maar waarin ook een rol is voor politici, journalisten, schrijvers, filmmakers, regisseurs, game developers etc.