René van Zuuk (1962)
is een Nederlandse architect die vanaf 1993 met zijn bureau in Almere is gevestigd. Van Zuuk heeft verschillende projecten ondernomen, zoals het bedieningsgebouw Oostersluis in Groningen (1996) en het Paviljoen ‘De Verbeelding’ in Zeewolde (2000). Ook zijn een aantal woonprojecten van zijn hand, zoals het woongebouw The Wave in Almere-Stad (2004) en Paviljoen in Roosendaal (2007). Maar zijn bekendste gebouw tot nog toe is waarschijnlijk het gebouw voor Arcam in Amsterdam uit 2003. Tussen 2005 en 2010 was René van Zuuk hoogleraar.op de faculteit Bouwkunde van de TU/e Van Zuuk staat bekend om zijn sculpturale ontwerpen waarbij er wordt gezocht naar standaard structuren om zo nieuwe vormen te creeren die bouwbaar en kostenbewust zijn. Hierbij gaat het volgens hem echter nooit om de vorm op zichzelf, maar om het ruimtelijk effect, dat perfect aansluit bij het gebruik en de functie van het gebouw.
Jacob Voorthuis (1960)
afgestudeerd in Leiden als kunsthistoricus. In 1996 gepromoveerd op een interdisciplinair onderwerp waarin architectuurtheorie en filosofie werden gecombineerd in een proefschrift dat zich toespitste op een kritiek van de maatschappelijke rol van het architectonisch ontwerp. Zowel in de onderwijsactiviteiten en het onderzoek houd hij zich vanuit zijn achtergrond in de architectuurtheorie en de filosofie bezig met de problematiek rond het vermogen ontwerpen en ontwerpbeslissingen te beoordelen. Daarbij richt hijzelf met name op de sociaalfysieke ruimte, d.w.z. de relatie tussen de mens en zijn omgeving.
Robert Zwijnenberg
is hoogleraar kunstgeschiedenis en directeur van the Arts and Genomics Centre. In zijn vakgebied onderzoekt hij de relatie tussen kunst en natuurwetenschap. ‘Kunstenaars kunnen publieke bezorgdheid het lab in brengen. De esthetische verbeelding leent zich goed om aspecten te tonen die anders achter het voetlicht zouden blijven; zoals verborgen angsten en dromen.