Game

In het Serious Gaming gedeelte van Scenario City konden bezoekers het volgende zien:

Deus Ex: Human Revolution, cyberpunk-themed action RPG. Het speelt zich af in 2027 met een realistisch toekomstbeeld. In het verhaal is ’transhumanism’ in de vorm van ‘mechanical augmentations’ het hoofdonderwerp. Ook komen onderwerpen zoals ‘the rise of corporations’, spionage, armoede en de ethiek van ‘transhumanism’ veel voor.

EVE online, ruimte simulatie MMO, Een speler gestuurde sci-fi wereld die zich in de ruimte bevindt. Karakters sturen aanpasbare ruimteschepen door de melkweg met meer dan 7500 sterrenstelsels waar manen, planeten, en meer zich bevinden. Spelers doen mee in activiteiten zoals mijnbouw, fabricage, piraterij, handelen, ontdekken en strijden. Het spel heeft een sterk evenomisch systeem dat door de spelers zelf word overzien.

Machinima, het maken van een korte film binnen een game. Net zoals een normale film in onze wereld wordt gefilmt, wordt een machinima binnen een game wereld gefilmt. Machinima’s werken gewoonlijk met assets (de buitenkant / alles wat je ziet, van het spel) die al in het spel bestaan.

Modding, het gebruiken van een bestaande game-engine (kern van het spel) en assets (de buitenkant / alles wat je ziet, van het spel) om zelf iets aan het spel toe te voegen. Deze toevoeging kan zo klein zijn als een verandering van hoe een object eruit ziet tot zo groot als het maken van een spel binnen het bestaande spel.

Dit project van Mad Emergent Art Center was te zien in de Bibliotheek Eindhoven in het gebouw De Witte Dame van 19 tot 27 oktober.