Stadslab: Play City

Scenario City Visual3b

Onze speciale Evenementen waren in de Bibliotheek Witte Dame in Eindhoven als onderdeel van de Dutch Design Week 2013:

20 oktober lancering 2e iteratie Stadslab Eindhoven installatie

24 oktober forum Scenario City

Meer informatie: http://puls.madlab.nl/scenario-city/forum/

Play City als onderdeel van de expositie Play the Future: Scenario City is een nieuw concept voor een fysieke interactieve ruimte waarin locale data/informatie in lagen en processen worden geprojecteerd in combinatie met gerelateerde beeld- en geluidmedia. De openbare ruimte en de activiteiten in de stad worden in vogelvlucht-perspectief geobserveerd, bespeeld en onderzocht. Dit maakt het mogelijk interactief te kijken en beleven in de tijd en in de ruimte, en met eigen inbreng informatie of idee├źn toe te voegen aan het systeem.

Concreet wordt in de Play City installatie een programma gespeeld met het onderwerp gezondheid, en ingezoomd op een karakteristieke wijk in Eindhoven (Eckart). Het game-element van het project bestaat uit het kunnen ontdekken van in de lagen aanwezige objecten, zoals scholen, buurthuizen, speeltuinen, bomen, winkels, bushalten etc. Hiermee wordt de professionele bezoeker duidelijk gemaakt wat de combinatie van geo-informatie, bevolkingsdata, gezondheid data met video, audio en beeld oplevert aan beleving, inzichten, maar ook wat de interactie met de data en media mogelijk maakt.

Play City is hiervoor nu de kern, de eerste installatie/faciliteit die voor en in het Stadslab is ontwikkeld. Het is een open, creatieve en inspirerende platform voor innovatie waar organisaties en individuen nieuwe technologische mogelijkheden in hun cultuur kunnen internaliseren door de inzet van creatieven (kunstenaars, designers, architecten, ingenieurs, etc.).

Stadslab / Play City is een project van MAD en OSCITY.