DDW13

Print

Scenario City als onderdeel van ons meerjarige e-cultuur programma Play the Future had tijdens de Dutch Design Week van 19 t/m 27 oktober in de bibliotheek Witte Dame in Eindhoven plaatsgevonden.

In het Scenario City project hadden wetenschappers en kunstenaars het publiek prototypes van hun ‘nieuwe stad’ getoond, waarbij oplossingen werden aangedragen in relatie tot drie grote en actuele maatschappelijke thema’s: Energie, Mobilteit en Gezondheid. Dit project wilde bijdragen aan het versterken van de verbinding tussen culturele ontwikkeling en technologische vooruitgang in het belang van een duurzame toekomst.

Het Scenario City project bestond uit een expositie en een forum. Initiatiefnemer was MAD emergent art center.

De tentoonstelling van 19 – 27 oktober bestond uit meerdere projecten, waaronder twee grote installaties gerealiseerd in samenwerking met MAD: Angelo Vermeulen’s ruimteschip project Seeker [EH3], en de installatie Stadslab: Play City, Film en Game. Verdere informatie over de andere projecten vindt u onder Expo.

Het Forum Scenario City had op 24 oktober om 19.30 uur in de Bibliotheek Witte Dame in Eindhoven plaatsgevonden en stond in het teken van modellen, visioenen en voorspellingen over de stad van de toekomst. Perspectieven van onder andere kunstenaars, wetenschappers en futurologen hadden een multidisciplinaire kijk geboden op dit onderwerp.