DDW 12

Visies en Concepten over toekomst van Mobiliteit, Gezondheid en Energie

Een negendaagse expositie, ‘Play the Future’, opgezet waarin de grenzen tussen wetenschap en de creatieve en artistieke wereld overschreden worden. Een meerjarig event waar ontwerp, kunst en technologie elkaar ontmoeten en nieuwe “vensters” naar de toekomst geopend worden. De wereld staat voor grote uitdagingen met de huidige mondiale politieke, economische en ecologische crisis. Onze huidige samenleving wordt voor fundamentele vraagstukken geplaatst. Alle activiteiten spelen zich af rond het meerjarig onderzoek naar nieuwe concepten in kunst en wetenschap binnen de thema’s Health, Energy en Mobility.


Foto’s van het event op Flickr
Video van het Art Science Forum

Specials:

20 oktober: Hackathon “Hack the Future
Hackathon om toekomstgerichte app concepten te bedenken en te prototypen.

25 oktober: Art Science Forum
Confrontatie en dialoog tussen Wetenschap en Kunst op zoek naar nieuwe inzichten en innovatie. Met: Joost Conijn, Geert Mul, Robert Zwijnenberg en René van Zuuk met moderator Jacob Voorthuis!

Tijdens het forum in de bibliotheek zullen de wetenschappers Rob Zwijnenberg en René van Zuuk en twee kunstenaars, Joost Conijn en Geert Mul, worden uitgedaagd door moderator Jacob Voorthuis om hun visies, verwachtingen en dromen te verwoorden en verbeelden. Deze confrontaties en dialoog hebben als resultaat prikkelende, richtinggevende stellingen, waarmee het onderzoek en experiment van Play the Future na de DDW 2012 wordt ingezet.

On Facebook

26 oktober: Internet of Things event “The Day The Doorbell Rings You”
Wat is en wordt de invloed van The Internet of Things en hoe kunnen ontwikkelaars en ontwerpers hiermee omgaan?